Naujame radijo laidų cikle – apie galimybes mokytis ir tobulėti nepaisant amžiaus ir asmeninės paprastų žmonių sėkmės istorijos

Kur ir kaip mokytis bei įgyti naujų žinių, kad galėtume geriau realizuoti savo gebėjimus? Nuo ko pradėti, norint įgyti naują profesiją, o galbūt net pradėti kurti nuosavą verslą? Visiems, kurie ieško atsakymo į šiuos klausimus, domisi galimybėmis mokytis šiuolaikiškai ir nuolat tobulėti nepaisant amžiaus, skirtas radijo laidų ciklas „Nevėlu mokytis geresniam gyvenimui“.

Laidose, kurios rengiamos įgyvendinant projektą „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“, klausytojai supažindinami su mūsų šalyje intensyviai plėtojamomis formaliojo ir neformaliojo mokymosi galimybėmis įvairaus amžiaus asmenims, o žmonės, kurie jomis jau pasinaudojo, pasakoja savo istorijas – kas pasikeitė jų gyvenime pagaliau baigus kažkada dėl susiklosčiusių aplinkybių paliktą bendrojo ugdymo mokyklą, kaip susiklostė jų karjera įgijus paklausią profesiją profesinėje mokykloje, kaip įgiję naujų žinių šiuolaikinių technologijų, vadybos ir kitose srityse ėmėsi savo verslo, kokius naujus gebėjimus atrado ir kaip juos pritaikė lankydamiesi bibliotekose, muziejuose ir kitose tradiciškai mokymo įstaigomis nevadinamose vietose, pavyzdžiui, „Šeimų universitete“ ar „Rumšiškių dvaro akademijoje“.

„Diena be mokslo – tai tuščiai praleista diena“, – yra sakęs garsusis fizikas, reliatyvumo teorijos autorius Albertas Einšteinas. Jam priklauso ir kita sparnuota frazė „Mokslas nebuvo ir niekuomet nebus užbaigta knyga“, kuri ypač aktuali mūsų dienomis, kai įgyti naujų žinių galima ne tik mokyklos suole, ir ne tik kol esi jaunas, kaip buvo įprasta seniau. Lietuvoje pastaruoju metu atsiranda vis daugiau įvairių galimybių mokytis profesijos ir įgyti naujų kompetencijų ar išbandyti savo gebėjimus įvairiose srityse, o visa tai nuolat besikeičiančiame šiuolaikiniame pasaulyje tiek 18-ečiui, tiek 50-ečiui ar dar vyresniam žmogui, nepriklausomai nuo jo amžiaus ar seniau įgytos profesijos bei išsilavinimo, atveria naujas duris darbo rinkoje, pačiam tobulėjant bei įgyvendinant ilgai brandintus asmeninius sumanymus“, – sako projekto „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“, kuris finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, vadovė Jūratė Tamošaitytė.

„Tobulėjimas neturi amžiaus cenzo“, „Tarpusavio santykių kultūra šeimoje“, „Sugrįžę į mokyklos suolą“, „Įsigyk darbo rinkoje paklausią profesiją“, „Muziejus – kūrybiško mokymosi erdvė“ – tai tik kelios temos, kuriomis nuo vasario tris mėnesius diskutuos ir asmenine patirtimi dalinsis radijo laidų dalyviai iš visos Lietuvos. Jų klausytis kviečiame trečiadieniais po 16 val. žinių per „Pūko“ radiją.