Apie profesijas – kitaip arba ką kirpėjai veikti su veržliarakčiu

Kovo 3 d. per TV3 startuoja televizijos laidų ciklas „Išsirink sau ateitį“ apie profesijas, kurių galima išmokti beveik septyniose dešimtyse Lietuvos profesinių mokyklų ir profesinio mokymo centrų.

Ar kada nors matėte, kaip būsimieji automechanikai pina kasas? O būsimosios kirpėjos, floristės ir fotografai darbuojasi su veržliarakčiu?
Jei ne, o juo labiau – jei baigiate bendrojo ugdymo mokyklą arba norite keisti profesiją ir kaip tik dabar svarstote, kur pasukti toliau, apsispręsti jums padės televizijos laidų cklas „Išsirink sau ateitį“. Visą pavasarį TV3 eteryje apie savo pasirinktas profesijas pasakos įvairių Lietuvos profesinių mokyklų ir profesinio mokymo centrų moksleiviai, jų mokytojai bei sėkmingai profesinės karjeros laiptais kopiantys buvę jų mokiniai.

Dar geriau skirtingų profesijų subtilybes atskleisti padės mokyklų dvikovos. Taip taip, kiekvienoje laidoje dalyvaus dviejų mokyklų komandos, kurios viena kitai sugalvos pačių netikėčiausių užduočių – nuo kasų pynimo ir šventinio makiažo iki automobilio ratų balansavimo ar plakatų kūrimo.

„Jei norite įgyti kokybišką išsilavinimą ir tapti gerai darbą išmanančiais specialistais, neapsiriksite pasirinkę bet kurią iš maždaug 70 Lietuvoje esančią profesinių mokyklų ir mokymo centrų. Įgijus profesinį išsilavinimą, nesunku ne tik rasti darbą, bet ir pradėti nuosavą verslą – tai asmeniniais pavyzdžiais įrodys laidų dalyviai“, – sako projekto „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“, kuris finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, vadovė Jūratė Tamošaitytė.

Laidas „Išsirink sau ateitį“ kviečiame žiūrėti kiekvieną šeštadienį 11.30 val. Per TV3. Pirmoji – jau šį šeštadienį, kovo 3 d. Joje susirungs Vilniaus automechanikos ir verslo mokykla bei Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras.