2017 metų Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų konkursas

2017 m. paskelbtame Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų konkurse, skirtingai nuo praėjusių metų, dalyvavo savivaldybės, teikdamos paraiškas programų finansavimui.
Konkursui pateikta 11 savivaldybių paraiškų, 125 – programų konkurso paraiškos, 1 – programų, skirtų asmenų kompetencijų, susijusių su profesinei veiklai reikalingų žinių ir gebėjimų įgijimu ar tobulinimu, paraiška. Iš viso priimtos ir užregistruotos 137 paraiškos. Paraiškos bei jose aprašytos programos buvo vertinamos atsižvelgiant į kriterijus, išdėstytus Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų, finansuojamų Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijai skirtomis valstybės biudžeto lėšomis, finansavimo ir atrankos tvarkos aprašu. Vertinant programas didžiulis dėmesys sutelktas į reikalavimus programoms ir programų vykdytojams, išdėstytus Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintoje Mokymosi pagal neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programas finansavimo metodikoje. Teikiamų programų turinys ir siekiami rezultatai privalo tenkinti bent vieną iš šių sąlygų: mokymosi visą gyvenimą paslaugų regionuose plėtra, darbo rinkai aktualių suaugusiųjų bendrųjų kompetencijų ugdymas, asmenų mokymasis trečiojo amžiaus universitete, andragogų kompetencijų tobulinimas, profesinei veiklai reikalingų žinių ir gebėjimų įgijimas ar tobulinimas, asmens bendrosios kultūros ugdymas. Taip pat konkurse dalyvavo paraiškos, kurių programos siejamos su tęstiniu profesiniu mokymu.

2017 metais Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos sudarytos komisijos sprendimu finansavimas skirtas 42 pareiškėjams programų vykdymui ir 11 savivaldybių paraiškų.

Finansavimą gavusių institucijų tarpe yra 5 profesinio rengimo centrai, 2 darbo rinkos mokymo centrai, 6 kolegijos, 3 asociacijos, 5 uždarosios akcinės bendrovės, 8 viešosios įstaigos, 5 švietimo centrai, 3 trečiojo amžiaus universitetai, 5 mokymo centrai, konsultavimo centrai, mokyklos ir kt.