„Pažinimo klubas“: TV laidų ciklas apie pomėgį, tampantį darbu, naujų žinių siekį ir drąsą keistis

Ar žinote, kad Dakaro legenda lenktynininkas Antanas Juknevičius studijavo Vilniaus dailės akademijoje, o iš Londono parsivežė kraštovaizdžio planuotojo magistro diplomą, iliustravo žurnalus, kūrė plakatus ir kartu su kolegomis kūrė lietuviškų pasų, pinigų, banderolių dizainą?

Jį ir verslininką Darių, avalynės kūrėją Daną, laisvalaikiu gidu dirbantį Andrių ir gamybos vadovę Reginą, kurie kartu su vienu geriausių Lietuvos lenktynininkų dalyvaus naujame TV laidų cikle „Pažinimo klubas“, sieja keli dalykai. Tai noras dirbti malonumą teikiantį darbą, drąsa rizikuoti bei keistis, ir bene svarbiausias – siekis tobulėti ir mokytis naujų dalykų.

Antai Darius, iš pradžių laimės ieškojęs Londone, grįžęs į Lietuvą, dirbo keliose radijo stotyse, o pradėjęs verslą baigė magistro studijas ISM ir sukūrė užuolaidų skaičiuoklę. „Startuoliu tapti tikrai neketinau, bet mūsų programėle, kuria galima greitai ir tiksliai apskaičiuoti, kiek audinio reikės pasirinkto modelio užuolaidoms, jau susidomėjo ir užsienio kompanijos“, – sako pirmosios laidos herojus, Klaipėdoje su žmona valdantis užuolaidų interjero saloną.

Kitos laidos herojus – beveik 40-ies sulaukęs telekomunikacijų specialistas Andrius sako, kad vesti ekskursijas – jo hobis, leidžiantis papildomai užsidirbti, o baigti gidų kursus paskatino Televizijos bokšto, kuriame dirba, istorija. Visai kitaip susiklostė Danos kelias: scenografiją studijavusi mergina susidomėjo lindyhop‘u, bet kai prireikė specialių batų, paaiškėjo, kad jų sunku rasti. „Teko mokytis siūti avalynę pačiai – iš pradžių viename mokymo centre Lietuvoje, o vėliau važiavau tobulintis į Paryžių“, – pasakoja avalynės kūrėja. O Regina laidoje prisipažins, kad sulaukusi 57-erių iš vadovo išgirdo: „Mes norime, kad dirbtum toliau, bet reikia diplomo arba turėsime tave atleisti“. Ir mokėsi – baigė ne tik Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro kursus, bet ir kompiuteriu išmoko dirbti.

Mintimis apie gyvenimo iššūkius ir savojo kelio ieškojimą, naujų žinių poreikį ir norą tobulėti visi jie dalinsis televizijos laidų cikle „Pažinimo klubas“, kuris finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Pirmoji laida – jau šeštadienį, rugsėjo 28 d. 8 val. 30 min. per LNK.