Lenktynininkas B. Vanagas būsimajam automechanikui: „Profesionalu būti verta“

„Jei tu esi profesionalas, turėsi geriausią įmanomą darbą, orų atlyginimą ir įdomų gyvenimą“, – pabrėžia Dakaro ralio dalyvis lenktynininkas Benediktas Vanagas, būsimajam automechanikui Bernardui ir TV laidos „Būk profesionalas“ kūrėjams atvėręs savo techninės bazės duris.

„Tėvų nuomonė pasikeitė maždaug po pusmečio. Jo automobilyje ėmė mirksėti kažkokios lemputės, o aš, pasitaręs su profesijos mokytojais, suradau gedimą ir pataisiau“, – sako antruosius mokslo metus Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje neseniai pradėjęs vilnietis Bernardas. Gerai mokęsis gimnazistas pasakoja žinojęs, kad jo sprendimui baigus 10 klasių stoti į profesinę mokyklą ir kartu baigti vidurinę mokyklą bei įgyti profesiją tėvai nepritars, todėl šiek tiek pagudravo – užpildė prašymą mokytis ir tik gavęs patvirtinimą iš profesinės mokyklos jiems pasakė: „Mane priėmė“.

Anot Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos direktorės Elenos Pelakauskienės, geri automechanikai, išmokę dirbti su naujausia įranga, be darbo tikrai nesėdės – nemažai mokinių pakviečiami dirbi jau per praktiką. Būtent taip savo kelią pradėjo Bernardo profesijos mokytojas Vitalijus Kabelis, prieš kelerius metus jaunųjų Europos profesionalų konkurse „Euroskills“ užėmęs 2-ąją vietą. Į profesinę mokyklą dalintis patirtimi su būsimaisiais automechanikais po kelerių metų darbo vienoje įmonėje ir studijų VGTU sugrįžęs specialistas primena, kad geriausieji mokiniai turi galimybę stažuotis užsienyje – ten jie vyksta pagal „Erasmus“ programą.

„Profesionalu būti verta. Jei tu esi profesionalas, turėsi geriausią įmanomą darbą, orų atlyginimą ir įdomų gyvenimą“, – pabrėžia Dakaro ralio dalyvis Benediktas Vanagas. Garsu lenktynininkas būsimajam automechanikui atvėrė techninės bazės, kurioje naujiems startaams ruošiamas jo automobilis, duris.

Kokią užduotį Bernardui sugalvojo jau tris kartus kartu su B. Vanagu į Dakarą vykęs jo technikų komandos vadovas Artūras Šerkšnas, savo kelią taip pat pradėjęs profesinėje mokykloje, ir kaip būsimajam automechanikui sekėsi ją atlikti bei daug kitų įdomių dalykų apie šiuolaikinį profesinį mokymą – antrojoje TV laidoje iš ciklo „Būk profesionalas“.

Laidą, parengtą įgyvendinant projektą „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis, kviečiame žiūrėti šeštadienį, rugsėjo 12 d. 11.30 val. per TV3. Laida kartojama pirmadienį, rugsėjo 14 d. 9.00 val. per TV6.