Organizuojamas 2015 m. gerosios profesinio mokymo patirties konkursas

Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras (toliau – Centras) kasmet organizuoja gerosios profesinio mokymo patirties konkursą. Konkurse gali dalyvauti visos profesinio mokymo įstaigos, kurios teikia formaliojo profesinio mokymo paslaugas. Konkursas organizuojamas nuo 2010 metų. Centras, organizuodamas konkursą, kasmet bendradarbiauja su Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos profesinio mokymo skyriumi, ne vieną kartą savo prizus jame steigė mūsų partneris Švietimo mainų paramos fondas. Konkursas yra sulaukęs ir verslo atstovų dėmesio – 2014 metais savo prizus buvo įsteigusi Lietuvos pramonininkų konfederacija.

2015 metų gerosios profesinio mokymo patirties konkurso tikslas – paskatinti profesinio mokymo įstaigas tarpusavyje pasidalinti sėkmės istorijomis apie inovacijų įgyvendinimą profesiniame mokyme ir rezultatyvų jų perkėlimą iš užsienio šalių.

Siūlomos konkurso temos:

  • Rezultatyvus užsienio šalių profesinio mokymo inovacijų perkėlimas Lietuvoje.
  • Inovacijos profesiniame mokyme.

Konkurse laukiame konkrečių gerosios profesinio mokymo patirties pavyzdžių, kurie būtų naujoviški, išsiskirtų iš bendrosios praktikos bei įkvėptų kitas mokymo įstaigas.

Reikalavimai aprašymui: laisvos formos aprašymo apimtis iki 3 psl. Aprašyme nurodykite konkurso temos pavadinimą (iš pasiūlytų konkurso temų sąrašo) bei savo kontaktinius duomenis. Kartu su aprašymu gali būti pateikiami įvairūs priedai, pvz.: nuotraukos, vaizdinė medžiaga ir kita.
Aprašymus iki 2015 m. lapkričio 16 d. siųskite el. paštu neringa.tolstych@kpmpc.lt arba paštu, per kurjerį, pateikite asmeniškai adresu: Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras, Geležinio Vilko g. 12, 301 kab., 03163 Vilnius.

Konkurso apdovanojimų renginys planuojamas 2015 m. gruodžio mėn., Vilniuje.

Konkurso laimėtojus atrinks Konkurso komisija, sudaryta iš Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos profesinio mokymo skyriaus, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro, profesinio mokymo ir socialinių partnerių atstovų.

Konkurso aprašymų vertinimo kriterijai. (pdf)

Profesinio mokymo įstaigos, kurių sėkmės istorijos bus pripažintos geriausiomis, gaus apdovanojimus bei profesinio mokymo populiarinimo tikslais bus viešinamos Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, Centro interneto svetainėse bei kitomis viešinimo priemonėmis.

Kviečiame pasidalinti sėkmės istorijomis ir prisidėti prie profesinio mokymo populiarinimo ir efektyvumo didinimo !!!

Kontaktai pasiteiravimui:
Informavimo ir administravimo skyrius
Tel. (8 5) 249 7130
El. paštas neringa.tolstych@kpmpc.lt