Jei nori būti vadinamas tikru šios skanios profesijos meistru, turi būti ne tik kruopštus – privalai išmanyti chemiją, ir biologiją, botaniką ir zoologiją, ir net fiziką bei matematiką. Ir kalbame tikrai ne apie tuos, kurie rengiasi pirmajai ekspedicijai į Marsą.
Kalbame apie profesiją, kurią pasirinkusieji be visko, ką jau paminėjome, privalo turėti net piešimo ir floristikos žinių – apie tuos, kurie supranta, kad iškepti skanų kepsnį savo šeimai ir pagaminti pietus, kuriais gardžiuosis būrys nepažįstamų žmonių – toli gražu ne tas pats.
„Kodėl virtuvės šefui reikia visų šių žinių? Pasak profesijos mokytojos Rasos Virginijos Venterienės, jei nori kad būtų ir gardu, ir gražu, turi žinoti, ką su kuo maišyti. „Nepakanka turėti knygą ir daryti taip, kaip joje parašyta, nes virtuvės šefas turi būti kūrybingas žmogus. Turi žinoti, kokie ingredientai vieni su kitais tinka, vieni kitus papildo, o kokie ne. Taisyklės yra, bet didžioji darbo dalis – improvizacija“, – pabrėžia ji savo mokiniams.
Laidoje susitiksime su būsimaisiais konditeriais, duonos ir mėsos kepėjais, maisto technologais ir sužinosime, ko jie mokosi bei kokių ypatingų galių įgyja, kad darbdaviai kone varžosi dėl teisės pakvieti juos dirbti į savo įmones. Trečioji televizijos laidų ciklo „Tavo supergalia“ laida – šį šeštadienį, lapkričio 10 d., 10.30 val. per TV3.