Privatumo politika

www.kpmpc.lt; www.kpmpc.lt/refernet interneto svetainių naudojimo taisyklės ir privatumo politika

Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras (toliau — KPMPC) gerbia Jūsų privatumą, todėl šia Privatumo politika siekiama aiškiai ir skaidriai informuoti Jus, kaip KPMPC renka, naudoja ir dalinasi Jūsų pateiktais ir KPMPC surinktais Jūsų asmens duomenimis.

Interneto svetainių (www.kpmpc.lt; www.kpmpc.lt/refernet) (toliau – KPMPC svetainės) valdytojas – Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras, juridinio asmens kodas 193135687, buveinės adresas Geležinio Vilko g. 12, LT-03163 Vilnius, tvarko KPMPC svetainių lankytojų (toliau – lankytojas) asmens duomenis.

KPMPC svetainių lankytojų asmens duomenys renkami laikantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų nuostatomis.

KPMPC svetainėse gali būti nuorodų į socialinius tinklus, kitų įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. KPMPC svetainių privatumo politika taikoma tik tada, kai lankotės KPMPC svetainėse.

KPMPC nėra atsakingas už trečiųjų šalių interneto svetainių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Jei paspaudę nuorodą iš KPMPC svetainių pateksite į kitas interneto svetaines, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

KPMPC administruodamas KPMPC svetaines bei diagnozuodamas sutrikimus KPMPC svetainių serverių darbe fiksuoja lankytojų kompiuterių IP adresus ir atliekamus KPMPC svetainėse veiksmus. IP adresas – tai kompiuterį identifikuojantis unikalus kodas tinkluose. Jis, kaip ir lankymosi interneto svetainėse veiksmų seka, gali būti naudojamas nustatant lankytoją ir renkant įvairią statistinę informaciją. KPMPC renka informaciją, vadovaujantis kibernetinės ir informacinės saugos teisės aktų reikalavimais.

Siekiant užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę ir KPMPC svetainių tinkamą veiklą, KPMPC svetainėse naudojami slapukai ir renkami duomenis apie paslaugų naudojimą.

Surinkti asmens duomenys apie lankytojus atsakingai saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų.

Kai užsiregistruojate KPMPC svetainėse ir tampate registruotu lankytoju, KPMPC saugo visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate savo paskyroje. Kiekvienas lankytojas gali matyti, redaguoti ir ištrinti savo asmeninius duomenis bet kuriuo metu, turi teisę reikalauti panaikinti sukurtą prieigą. KPMPC svetainių administratoriai taip pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

Kai užsiprenumeruojate KPMPC naujienlaiškį, KPMPC atsakingai saugo jūsų duomenis, kuriuos pateikiate prenumeratos metu. Bet kuriuo metu, turite teisę atšaukti savo prenumeratą.

KPMPC svetainėse yra naudojami techniniai slapukai, kurie sukurti ir tiesiogiai naudojami pačių svetainių (be trečiųjų asmenų įsikišimo) informacijos elektroniniu ryšio tinklu perdavimui. Techniniai slapukai nėra naudojami jokiems kitiems tikslams. Toks duomenų tvarkymas neleidžia tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyti Jūsų tapatybės. KPMPC pasilieka teisę anonimišką statistinę informaciją perduoti trečiosioms šalims.

Kas yra slapukai?
Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri apsilankius KPMPC svetainėse išsaugoma jūsų įrenginyje. Dėl jo KPMPC svetainės gali tam tikrą laiką „atsiminti“ jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis KPMPC svetainėse ar naršant įvairiuose jų puslapiuose. Slapukai taip pat padeda surinkti statistinę informaciją apie KPMPC svetainių lankomumą.
Slapukai įrašomi tik jeigu Jūs iššokančiame KPMPC svetainių pranešime patvirtinate savo sutikimą, išskyrus slapukus, kurie reikalingi KPMPC paslaugoms teikti.

Kam KPMPC naudoja slapukus?
• atpažinti, ar KPMPC svetainėse naršo tas pats lankytojas, kuris jau buvo apsilankęs;
• nustatyti, ar Jūs sutikote, kad slapukai būtų įrašomi Jūsų įrenginiuose;
• fiksuoti statistiką apie KPMPC svetainių lankomumą;
• prisiminti Jūsų, kaip Google paslaugų naudotojo, atliktus pasirinkimus.

Jūsų duomenis gali peržiūrėti:
• KPMPC darbuotojai, prižiūrintys KPMPC svetainių veikimą ir turinį;
• KPMPC svetainių turinio valdymo sistemos atnaujinimo paslaugų teikėjai;
• Interneto svetainės analitikos paslaugų teikėjas Google LLC (Jungtinės Amerikos Valstijos), kiek tai būtina svetainės duomenų analitikos tikslais.

Kiek laiko saugome Jūsų informaciją?
Duomenis, kurių tvarkymui būtinas Jūsų sutikimas arba gali būti pareikštas nesutikimas, sunaikiname automatiškai po Jūsų sutikimo atšaukimo (nesutikimo pareiškimo).
Statistinė Google Analytics įrankiais ir kitų slapukų pagalba surinkta informacija paprastai naudojama iki 3 metų.
Slapukai paprastai Jūsų įrenginiuose išlieka iki dvejų metų laikotarpio.

Kaip galite susipažinti su savo duomenimis? Kokias teises turite?
Jei norėtumėte sužinoti, kokius duomenis KPMPC apie Jus yra surinkęs, galite kreiptis į KPMPC šiuo el. paštu: info@kpmpc.lt. Šiuo adresu taip pat galite kreiptis prašydami duomenis ištaisyti, ištrinti, apriboti duomenų tvarkymą, atšaukti duotus sutikimus, nesutikti su duomenų tvarkymu remiantis KPMPC teisėtu interesu, nesutikti su duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais, jei taikoma, įgyvendinti teisę į duomenų perkeliamumą.

Kaip kontroliuoti slapukus?
Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija pateikiama adresu aboutcookies.org arba allaboutcookies.org. Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi Jūsų įrenginyje.
Tačiau informuojame, kad tokiu atveju Jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės KPMPC svetainėse, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.